Varför är en kylbänk saladette ett bra tillskott i ditt kök?
En kylbänk saladette spelar en viktig roll inte bara för att hålla ingredienserna färska, utan även för att förbättra organisationen i köket och effektivisera förberedelsen av maten. Med en kylbänk saladette i köket får du flera fördelar:
- Färska ingredienser
Kylbänkar saladette och sandwich är konstruerade särskilt för förvaring, sortering och skydd av dina färska ingredienser, för att bibehålla en optimal temperatur och för att minimera spill och förorening. Utanför öppettiderna kan du stänga locket i rostfritt stål för ökat skydd och en lägre energiförbrukning. - Bättre organisation i köket
Håll dina ingredienser väl sorterade och lättåtkomliga i GN-kantiner för en effektiv matförberedelse. Även skåpen eller lådorna under disken har gastronorm-dimensioner så att du kan upprätta ett enkelt flöde för påfyllning av de mest populära ingredienserna. - Effektivisera matförberedelsen
Med allt på sin plats och inom räckhåll kan kocken och kökspersonalen arbeta smidigt för ökad produktivitet och effektivitet i köket.
Kylbänk saladette eller sandwich?
På denna sida nämner vi både kylbänkar saladette och kylbänkar sandwich, så därför ska vi förklara vad skillnaden är. Även om de liknar varandra så uppfyller deras unika designegenskaper olika behov i ett professionellt kök.
Kylbänkar saladette präglas av den öppna ytan där gastronorm-kantinerna sitter i nivå med bänkytan. Denna design främjar ett smidigt arbetsflöde och gör dem till ett effektivt alternativ för kök som fokuserar på snabb och effektiv matförberedelse. Beroende på bänkens storlek brukar en kylbänk saladette ha plats för fler GN-kantiner än en kylbänk sandwich.
Kylbänkar sandwich brukar istället ha en upphöjd gastronorm-yta. Detta är en fördel för matföretag som behöver bänkytan för matförberedelse och dessutom GN-kantiner med ingredienser. Med den upphöjda strukturen finns det gott om plats för djupa GN-kantiner utan att minska skåpets förvaringsyta.
I slutändan beror valet mellan en kylbänk saladette eller sandwich mer på kökets specifika behov än på produkterna i sig. Gör valet med dina rutiner för matförberedelse, tillgängligheten för ingredienserna och kökspersonalens ergonomi i åtanke. Båda modellerna är utformade för komfort, organisation och optimal temperaturreglering för färska ingredienser. Välj den lösning som bäst passar just dina arbets- och gastronorm-behov i vardagen. Oberoende av vilket alternativ du väljer, garanterar TEFCOLD kvalitet och tålighet för att uppfylla behoven i alla köksmiljöer.
Centrala komponenter att hålla koll på när du väljer en kylbänk saladette
När du väljer den perfekta kylbänken saladette eller sandwich för ditt företag ska du tänka på dessa viktiga egenskaper:
- Storlek och kapacitet
Mät ditt tillgängliga utrymme och fundera på vilken förvaringskapacitet du behöver för att säkerställa att kylbänken har plats för dina ingredienser och får plats i ditt kök. - Temperaturreglering
För att bibehålla färskheten på bästa sätt behöver du en kylbänk med exakta och lättanvända temperaturreglage som kan justeras efter behoven för just dina ingredienser. - Enkel rengöring och enkelt underhåll
En kylbänk i rostfritt stål SS304 godkänt för livsmedel med uttagbara GN-kantiner och rengöringsvänlig design säkerställer snabb och enkel rengöring för en hygienisk och säker miljö för matförberedelse.