Typer av bordsfrysar: Hitta den bästa lösningen för just dina behov
I vårt utbud av bordsfrysar hittar du olika modeller för olika ändamål. Vi har små bordsfrysar med en glasdörr som är perfekta för att presentera exempelvis fryst färdigmat i närbutiker eller glasstrutar på hämtmatställen. Dessa små frysar tar inte mycket plats så de är enkla att få plats med.
Displaymodellerna är flexibla och kan användas för många olika ändamål. Men vi har även bordsfrysar för mer specifika ändamål. Vi har exempelvis en enhet som är särskilt konstruerad för förvaring och presentation av kaviar. Temperaturintervallet för denna modell passar också utmärkt för förvaring av dryck med låg alkoholhalt. Vi har även små bordsfrysar för kulglass. De är idealiska för självbetjäning i buffémiljöer eller för enkel åtkomst för personalen i professionella kök.
Om du har några specifika krav är du välkommen att kontakta oss så att vi kan guida dig till den bästa lösningen.
Tips för att organisera och underhålla din bordsfrys
Vi har samlat en del tips om hur du säkerställer optimala prestanda för dina stående bordsfrysar.
Så här organiserar du en liten bordsfrys på bästa sätt Bordsfrysarna är enkla att organisera och anpassa till dina behov. Många av våra modeller är försedda med justerbara hyllor så att du kan bestämma höjden och justera dem efter innehållet. Det enda du måste tänka på är att respektera lastlinjerna. På så sätt bidrar du till optimal luftcirkulation så att den önskade temperaturen bevaras i bordsfrysen. Så här underhåller du en liten bordsfrys på bästa sätt Förutom att respektera lastlinjerna finns det några fler saker du kan göra för att optimera frysens prestanda och minimera energiförbrukningen.
Frosta av Det är bra att frosta av bordsfrysen var tredje månad eller så fort det finns mer än 3 mm frost i skåpet. Exakta anvisningar om hur du gör detta hittar du i användarmanualen.
Rengöring Naturligtvis bör frysen regelbundet rengöras inuti och utanpå. Detta kan du göra med en trasa och en lätt såplösning och sedan torka torrt. Dessutom måste kondensatorn och kompressorutrymmet rengöras med en dammsugare och en styv borste för att frysen ska fungera optimalt.
Kontroll av tätningen En av de viktigaste parametrarna som påverkar frysens temperatur är hur ofta och hur länge frysens dörr öppnas. Men om frysen står så att kunderna kan öppna den på egen hand har du ingen kontroll över detta. Det du kan göra är att kontrollera dörrens tätning och säkerställa att inget hindrar dörren från att täta ordentligt när den är stängd. På så sätt kan ingen varmluft tränga in i skåpet och orsaka isbildning.
Här är några sidor som kan vara till nytta för dig: