logo
Kylbrunnar

Varför ska du skaffa en kylbrunn för din cateringverksamhet?

Kylbrunnar innebär fler fördelar än att bara hålla maten kyld. De uppfyller säkerhetsstandarderna genom att bibehålla idealiska temperaturer som förhindrar bakterieväxt. Samtidigt ger deras design en snyggare presentation och möjliggör flexibel presentation av olika rätter, från frukostvaror till sallader och kalla efterrätter.

Förutom att användas för bufféer på restauranger och hotell används kylbrunnar även för enkel åtkomst till kalla drycker i exempelvis matsalar och kafeterior.

Vilka är de olika typerna av kylbrunnar?

Kylbrunnar finns i olika typer, som nedsänkningsbara modeller, bänkmodeller och inbyggda modeller – varje modell passar särskilda behov och utrymmen. TEFCOLDs utbud av kylbrunnar är utformade för att byggas in i en kylbänk. Inbyggda kylbrunnar passar perfekt för permanenta installationer och bidrar till att bevara värdefullt utrymme på bänken.

Viktiga funktioner att ha koll på när du köper en kylbrunn

När du köper en kylbrunn ska du ta hänsyn till faktorer som temperaturreglering, storlek och kapacitet, rengörings- och underhållsmöjligheter samt typen av kylmekanism.

  • Temperaturreglerings- och kylsystem
    Det finns kylbrunnar med olika typer av kylsystem. Om du behöver en kylbrunn för att presentera temperaturkänsliga livsmedel rekommenderar vi att du väljer en med ventilerad kylning. Om du behöver en kylbrunn för drycker eller mat som inte är lika temperaturkänslig, som sallader, kan du välja en kylbrunn med statisk kylning. En sådan har en längre nedkylningstid med förbrukar å andra sidan mindre energi.

  • Storlek och kapacitet
    Kylbrunnar finns i alla möjliga storlekar. Se till att välja en som uppfyller dina behov.

  • Gastronorm-dimensioner
    Om du använder kylbrunnen för livsmedel ska du välja en med GN-dimensioner. På så sätt säkerställer du att den är kompatibel med annan köksutrustning så att allt går smidigare.
0